Înapoi

De ce decembrie este cea mai bună lună în care să-ți pregătești CV-ul

  • Reading time:17 min. de citit
În prezent, vizionați De ce decembrie este cea mai bună lună în care să-ți pregătești CV-ul

Când vine vorba de actualizarea CV-ului, te gândești și tu să o faci la începutul anului sau primăvara, când încep să apară cererile de angajare? S-ar putea să fie prea târziu atunci. Cu toate că în ianuarie apar cele mai multe anunțuri de angajare, luna decembrie este un moment ideal pentru a-ți pregăti profilul, din mai multe motive. Hai să vedem care sunt acestea și cum să ai un start bun în Anul Nou.

Cuprins:

  1. Cum arată finalul de an pentru candidați și angajatori
  2. De ce să-ți pregătești CV-ul în decembrie?
  3. Cum să obții în decembrie un avantaj în fața altor candidați
  4. Concluzie
Cum arată finalul de an pentru candidați și angajatori

1. Cum arată finalul de an pentru candidați și angajatori

Luna noiembrie a trecut, ceea ce înseamnă că sărbătorile sunt la tot pasul. Este posibil să te străduiești să te pregătești pentru toate evenimentele și activitățile care vin odată cu luna decembrie. 

Sărbătorile pot fi o perioadă agitată, cu întâlniri de familie, cumpărături și călătorii. Cu toate acestea, luna decembrie este, de asemenea, un moment excelent să acorzi câteva ore pentru a-ți actualiza CV-ul. 

Dacă ești în căutarea unui loc de muncă, mulți angajatori vor aprecia să-ți primească CV-ul în timpul lunilor lente de iarnă. În timp ce mulți așteaptă ianuarie ca să reînceapă recrutarea în forță, există și anumite persoane care caută colaboratori inclusiv în decembrie.

Și dacă nu ești în prezent în căutarea unui nou loc de muncă, este totuși o idee bună să îți actualizezi profilul. În acest fel, când apare o oportunitate pe neașteptate, vei avea totul pregătit să te prezinți. 

Așadar, ia o pauză de la agitația sărbătorilor și asigură-te că CV-ul tău este pus la punct pentru oportunitățile de la începutul noului an.

Deși mulți oameni cred că ianuarie este luna în care ar trebui să înceapă să-și pregătească profilul pentru anul următor, decembrie este de fapt cel mai bun moment pentru a face acest lucru. 

În decembrie, mulți oameni iau o pauză de la viața de zi cu zi ca să se bucure de sărbători și să petreacă timp cu familia și prietenii. De asemenea, acum se gândesc la obiectivele profesionale și să încep să se pregătească pentru viitor. Așa faci și tu?

Sărbătorile reprezintă o ocazie excelentă să iei o pauză și să te bucuri de relaxarea de care ai nevoie. Există, de asemenea, o oportunitate să folosești această perioadă să-ți pregătești profilul pentru anul care urmează. Ar fi păcat să o irosești!

Luna decembrie, cu specificul ei, este perfectă pentru a te asigura că profilul tău reflectă cu exactitate cine ești, care sunt obiectivele tale și cum poți contribui la succesul unei afaceri. După cum vei vedea, există destule motive bune să-ți pregătești CV-ul în decembrie. 

Pe măsură ce se apropie sfârșitul anului, multe persoane aflate în căutarea unui loc de muncă se întreabă dacă ar trebui să-și facă timp pentru a-și actualiza profilul. La urma urmei, sărbătorile se apropie cu pași repezi și poate fi greu să găsești motivația de a lucra la sarcinile legate de locul de muncă atunci când se întâmplă atât de multe alte lucruri. 

Dacă și tu te gândești „de ce să îmi actualizez CV-ul acum?”, hai să vedem de ce este o idee bună să faci acest lucru acum.

De ce să-ți pregătești CV-ul în decembrie?

2. De ce să-ți pregătești CV-ul în decembrie?

Primul motiv este că mulți angajatori încep procesul de recrutare în ianuarie, așa că este important să te asiguri că CV-ul tău este actualizat și gata de plecare. 

Pe parcursul anului există două perioade foarte propice angajărilor: ianuarie – februarie și septembrie – octombrie. Multe platforme înregistrează același trend: în luna ianuarie sunt cele mai multe aplicări, chiar și cu 10% mai multe decât în a doua cea mai activă lună, octombrie. 

Începutul anului vine cu bugete noi, proiecte noi și forțe noi. Nu există alt moment mai bun să te angajezi… doar că e nevoie să te pregătești la timp!

Când îți cauți un loc de muncă, acest lucru implică să-ți actualizezi CV-ul și să cauți noi oportunități. 

După ce petreci în decembrie ceva timp pe profilul tău, o vei lua înaintea concurenței. Când angajatorii se reîntorc în forță la muncă, tu vei fi gata: vei avea profilul pregătit și vei aplica direct, fără să mai pierzi timp și oportunități

După ce petreci în decembrie ceva timp pe profilul tău, o vei lua înaintea concurenței.

Cine amână actualizarea CV-ului, amână și depunerea lui în locurile cele mai atractive. Așadar, dacă vrei să ai un avans în găsirea unui loc de muncă, nu aștepta până în ianuarie. Începe să-ți pregătești profilul chiar astăzi!

Dacă intenționezi să-ți schimbi locul de muncă în noul an, este posibil să găsești deja oportunități potrivite. Chiar dacă decembrie este o lună în care se depun mai puține cereri de angajare, tot există joburi disponibile. Asta înseamnă că acum ai mai puțină concurență, dacă te grăbești. 

Un alt motiv pentru care această lună este momentul perfect pentru a-ți actualiza profilul este că oamenii sunt în general într-o stare de spirit bună. În plus, dacă alegi să și aplici în decembrie, poți profita de spiritul sărbătorilor pentru a-ți face profilul mai festiv.

Este ușor să simți că te copleșesc toate sarcinile care trebuie îndeplinite atunci când îți creezi sau îți actualizezi CV-ul. Când împarți aceste activități pe parcursul lunii, te poți asigura că ai suficient timp pentru a le finaliza pe fiecare dintre ele fără a simți prea mult stres. De asemenea, poți folosi timpul liber din luna decembrie ca să cercetezi alte profiluri din domeniul tău și să obții idei despre cum dorești să fie al tău.

Pe măsură ce anul se apropie de sfârșit, mulți oameni încep să reflecteze asupra realizărilor lor și își stabilesc obiective pentru anul următor. Multe se pot schimba într-un an, așa că este important să îți faci timp să-ți actualizezi informațiile și să te asiguri că profilul tău este pregătit.

Analizează anul care trece și actualizează-ți în consecință informațiile din profilul tău.

Analizează anul care trece și actualizează-ți în consecință informațiile din profilul tău. Ce experiențe ai avut? Ce rezultate ai obținut? Ce ai învățat? Ce vrei pe viitor? Trece-ți în CV toate informațiile relevante.

Când îți acorzi puțin timp pentru a reflecta asupra realizărilor și obiectivelor tale din anul trecut, poți crea o imagine mai bine conturată despre tine. Și da, timpul liber din decembrie poate fi ocazia perfectă să faci asta. Acest proces te va ajuta să identifici abilități și experiențe pe care ar fi bine să le adăugi în profilul tău

Finalul anului este un moment la fel de bun ca oricare altul pentru a-ți actualiza profilul cu orice informații sau experiențe noi pe care le-ai avut. Mai ales dacă-ți place să-ți revizuiești anul, fă asta acum și în ce privește experiența profesională pe care ai acumulat-o în ultimul timp. Și nu doar în gând, ci și în scris sau imagini!

Crearea unui profil bun necesită adesea mai mult decât simpla completare a unui formular. Trebuie să scrii un text convingător, să creezi o grafică atrăgătoare din punct de vedere vizual și să vii cu idei noi despre cum să ieși în evidență față de alți profesioniști din domeniul tău. 

Profită de ritmul mai lent din decembrie ca să produci un conținut de calitate, mai degrabă decât să te grăbești să faci totul pe loc în ianuarie sau februarie, doar pentru a avea ceva rapid, pentru că a apărut jobul pe care l-ai visat. Concentrează-te pe calitate mai mult decât pe cantitate.

În plus, sărbătorile oferă ocazia de a te conecta cu prietenii și familia, așa că în acest timp poți să le ceri feedback în legătură cu CV-ul tău.

Dacă începi să-ți pregătești profilul în decembrie, în ianuarie ai totul pregătit pentru orice nouă oportunitate potrivită care apare. Acest lucru îți dă un start bun în crearea de conexiuni și în aplicarea pentru locuri de muncă imediat ce începe noul an și se întoarce lumea la muncă! Așa te vei asigura că tu vei fi printre primele persoane pe care le găsesc angajatorii care caută pe cineva cu aptitudinile tale!  

În cele din urmă, actualizarea CV-ului în luna decembrie îți poate da un sentiment de împlinire și te poate ajuta să ai mai multă motivație pentru noul an care urmează! Când știi că te-ai ocupat deja de unul dintre obiectivele legate de carieră, începi noul an cu un sentiment de împlinire. 

3. Cum să obții în decembrie un avantaj în fața altor candidați

3. Cum să obții în decembrie un avantaj în fața altor candidați

Procesul de aplicare pentru un loc de muncă poate dura mai multe săptămâni, așa că este important să începi căutarea din timp. Fii cu ochii pe site-urile cu locuri de muncă și pe site-urile companiilor. Înscrie-te pentru alerte prin e-mail pentru a te asigura că nu pierzi nicio oportunitate. 

Odată ce ai găsit un rol care te interesează, asigură-te că cercetezi temeinic organizația și că-ți pregătești cu atenție candidatura. Când îți poți demonstra entuziasmul și angajamentul, ești pe drumul cel bun să obții locul de muncă de vis.

Nu este un secret că piața muncii încetinește în timpul sărbătorilor. Cu toate acestea, decembrie este de fapt un moment excelent pentru a-ți pregăti CV-ul. În această lună, angajatorii iau adesea decizii de angajare pentru anul următor, așa că, dacă și aplici în decembrie, profilul tău va fi proaspăt în mintea lor

În plus, multe persoane aflate în căutarea unui loc de muncă își iau liber de la căutarea unui loc de muncă în timpul sărbătorilor, așa că vei avea mai puțină concurență. 

Și, în cele din urmă, networking-ul poate fi mai ușor în această lună pentru că este mai probabil ca oamenii să fie disponibili pentru întâlniri și discuții la cafea. Dacă intenționezi cu adevărat să-ți găsești un nou loc de muncă, asigură-te că adăugi pregătirea profilului pe lista de lucruri de făcut în decembrie!

Nu uita: dacă îți faci timp să pregătești CV-ul acum, vei avea un avans în ceea ce privește rezoluțiile de Anul Nou de a găsi un nou loc de muncă sau de a avansa în carieră!

Anul Nou este un nou început și apar noi oportunități.

4. Concluzie

Anul Nou este un nou început și apar noi oportunități. Însă ține minte că ele nu apar doar pentru tine, ci sunt și alți candidați, așa că e bine să te pregătești din timp. Fă-ți timp să-ți actualizezi CV-ul acum. Astfel vei putea să aplici mai rapid la locurile de muncă interesante care apar în noul an și atrag foarte multe persoane. Cu un CV actualizat, vei fi gata să profiți de orice nouă oportunitate care apare.

Dacă deja te-ai gândit să-ți actualizezi sau să-ți creezi profilul, acum ai mai multe motive să o faci. Așadar, dacă ești în căutarea unor experiențe profesionale mai bune, nu aștepta până în ianuarie pentru a-ți actualiza CV-ul. Începe în decembrie! Este momentul perfect pentru a o face.

Reamintește-ți rapid de ce e important să-ți pregătești de acum profilul pentru luna ianuarie:

  • Ai destul timp să analizezi, să modifici și să primești feedback de la alții.
  • Ești gata pentru valul de oportunități din noul an și ai un CV actualizat înaintea altor candidați!
  • Îți oferă ceva pe care să te concentrezi în timpul liber. 

Asigură-te că profilul tău este pregătit pentru sosirea lunii ianuarie. Dacă îți faci acum timp să-ți revizuiești și să-ți îmbunătățești CV-ul, vei fi gata să profiți de oportunitățile care apar rapid în noul an. 

Pregătirea profilului tău în luna decembrie vine cu multe avantaje. Fă-ți ceva timp liber în plus în această perioadă ca să profiți de ocazie. Astfel, în ianuarie ai totul pregătit pentru când recrutarea reîncepe în forță și o vei lua înaintea altor candidați. Începe acum și culege roadele în Anul Nou!

Dacă asta este ce vrei, reîmprospătează-ți acum profilul Jobby.