Înapoi

Cum să alegi între 2 oferte potrivite de angajare

  • Reading time:20 min. de citit
În prezent, vizionați Cum să alegi între 2 oferte potrivite de angajare

Felicitări, ai avut două interviuri de angajare! Aștepți să primești un răspuns de la ambele companii și între timp nu te poți abține să nu compari cele două oportunități. Ce loc de muncă ar fi mai bine să alegi? Cum iei o decizie atunci când ambele oferte par la fel de atrăgătoare? 

Poate fi greu să iei o decizie între două oferte de muncă la fel de atrăgătoare. Cum știi care este cea mai bună alegere pentru tine? În acest articol vorbim despre câțiva factori de care e bine să ții cont în timp ce îți cântărești opțiunile.

Ce faci în cazul în care în care ai 2 oferte de angajare la fel de bune

Ce faci în cazul în care în care ai 2 oferte de angajare la fel de bune

Ai în vedere două oferte de muncă excelente și nu te poți decide pe care să o accepți? Nu ești singur, suntem alături de tine. Pentru că este greu să iei această decizie, venim cu câteva recomandări pe care le poți pune în practică chiar acum ca să faci alegerea cea mai potrivită pentru tine.

Atunci când te gândești la următoarea mutare în carieră, este important să îți cântărești toate opțiunile. Uneori, două oferte de muncă pot părea la fel de atrăgătoare, dar există câteva lucruri pe care le poți lua în considerare ca să faci alegerea corectă. 

Pe scurt, îți recomandăm să faci o evaluare atentă și să iei decizia în funcție de preferințele și nevoile tale personale. 

Tu alegi modul exact în care să faci această analiză. Poți să o faci în gând sau poți să scrii într-un tabel. 

Începe prin extragerea și notarea informațiilor despre:

Ofertele salariale 

Cine oferă un salariu mai mare? Ofertele salariale pot fi negociate, dar este important să știi cât de mult valorează munca pentru fiecare loc de muncă.

Locul de muncă 

Unde se află locul de muncă? Este mai aproape de casa ta sau ar trebui să te muți? Vei petrece mai mult timp pentru a te deplasa la locul de muncă?

Cerințele locului de muncă 

Ce tip de program va fi? Va fi un program flexibil sau va fi avea nevoie să lucrezi între anumite ore? Când lucrezi mai multe ore, vei obține un bonus sau alt avantaj? Ce cerințe speciale sunt locul de muncă (de exemplu, o anumită calificare)? 

Examinează cu atenție ambele descrieri ale postului. Abordează orice întrebări sau preocupări în cadrul unui interviu cu fiecare potențial angajator.

Beneficiile locului de muncǎ

Ce beneficii are locul de muncǎ oferit? Locurile de muncǎ oferind asigurǎri medicale, pensii și alte beneficii suplimentare? Acestea sunt importante pentru tine și familia ta?

Atmosfera la locul de muncǎ

Atmosfera la locul de muncǎ

Contactează-ți rețeaua de contacte și vezi dacă cineva are informații despre una dintre companii. Cercetează companiile și discută cu persoane care lucrează acolo sau caută păreri pe internet ca să-ți faci o idee mai bună despre cum ar fi să lucrezi acolo. 

Cum este cultura? Care este potențialul de dezvoltare a carierei? Există vreun semnal de alarmă la care ar trebui să fii atent? Este un mediu relaxat sau competitiv la locul de muncǎ? Cum descriu angajații actuali atmosfera din cadrul companiei (de exemplu, „colegii mei sunt ca familia mea” vs „colegii mei sunt cea mai bunǎ parte a acestui job”)? 

Cum te simți tu în legătură cu aceste descrieri? Sunt angajații satisfacuți financiari? Sunt implicați în cauze sociale? Să vorbești cu cineva care a lucrat deja în cadrul unei companii îți poate oferi o imagine despre cum este cu adevărat locul de muncă acolo.

O altă idee ar fi să soliciți mai multe discuții cu fiecare angajator, astfel încât să poți afla mai multe informații despre fiecare loc de muncă oferit. Este important să iei o decizie informată, astfel încât să te asiguri că vei fi mulțumit pe termen lung cu alegerea ta.

După ce ai toate informațiile, începe să le evaluezi pornind de la ce contează cel mai mult pentru tine.

Alegerea unui loc de muncă poate fi o sarcină provocatoare, mai ales dacă nu ești sigur de ceea ce cauți. Sunt atât de mulți factori de luat în considerare, de la salariu și beneficii la cultura companiei și locație. 

Cu toate acestea, cel mai important lucru este să îți dai seama ce apreciezi tu cel mai mult la un loc de muncă. Doar atunci poți începe să îți restrângi opțiunile și să alegi ce ți se potrivește cel mai bine.

Cum să stabilești ce este cel mai important pentru tine la un job

Cum să stabilești ce este cel mai important pentru tine la un job

Chiar dacă ai mai făcut acest exercițiu înainte, este bine să-l refaci. Poate descoperi că ți s-au schimbat prioritățile între timp și astfel te asiguri că iei decizia după criteriile cu adevărat importante.

Ca să determini ce este cel mai important pentru tine la un loc de muncă, începe prin a face o listă cu prioritățile tale specifice și generale. Gândește-te ce apreciezi cel mai mult la locul de muncă. 

Este cel mai important lucru pentru tine acum să primești un salariu mare și beneficii bune? Sau preferi un loc de muncă convenabil sau aproape de casă? 

Preferi un loc de muncă relaxat și informal sau unul mai structurat și formal? Prioritizezi să lucrezi de la biroul companiei sau dorești posibilitatea de a lucra de la distanță? Ce alegi între program flexibil sau program fix? Între ce ore dorești să lucrezi? 

Cum preferi să fie relațiile cu colegii? Cât de mult contează să ai o echipă care să te inspire sau să te susțină?

Cauți o organizație axată pe misiune sau una care se concentrează pe profit? 

Ce tip de atmosferă vrei să aibă locul de muncă? Care ar fi dimensiunile perfecte ale companiei?

Ce altceva contează pentru tine în legătură cu munca?

Gândește-te cât de mult timp vrei să stai în același loc de muncă. Dacă vrei un job care îți oferă stabilitate pe termen lung, orientează-te către o companie mai mare, care are nevoie de oameni dispuși să rămână angajați pentru o perioadă mai lungă de timp. Pe de altă parte, dacă preferi schimbarea, alege un job temporar, care se potrivește acestei nevoi.

În funcție de stilul tău personal și nevoile tale, unele lucruri sunt mai importante decât altele pentru tine. 

În funcție de stilul tău personal și nevoile tale, unele lucruri sunt mai importante decât altele pentru tine. 

De exemplu, dacă ești o persoană care se concentrează mai mult pe rezultate, atunci un loc de muncă care oferă oportunități mari de creștere în carieră ar putea fi potrivit pentru tine. 

Alternativ, este posibil să cauți un loc de muncă în care să te simți valorizat și apreciat pentru ceea ce faci, fără să fie inclusă și o promovare. 

În plus, care sunt obiectivele tale profesionale pe termen lung? Ce îți dorești să obții și în cât timp?

În orice caz, identificarea clară a criteriilor care sunt cele mai importante pentru tine la un loc de muncă va face procesul de alegere a unui job mult mai ușor și mai plăcut.

Ce este cel mai important pentru tine la un job depinde în mare parte de factori individuali, precum preferințele și nevoile personale. 

Odată ce ți-ai identificat prioritățile, îți este mai ușor să identifici și jobul care are șanse să-ți ofere lucrurile care contează cel mai mult pentru tine.

Prin urmare, atunci când evaluezi diferitele joburi disponibile, ia în considerare care dintre ele oferă cele mai importante lucruri pentru tine. 

Dacă ești dispus să renunți la anumite lucruri mai puțin importante pentru a primi ceea ce consideri esențial la un loc de muncă, vei fi mult mai mulțumit cu jobul pe termen lung.

Indiferent care sunt prioritățile tale, este important să fii sincer cu tine însuți cu privire la ceea ce îți dorești de la un loc de muncă. În acest fel, vei avea mai multe șanse să găsești un loc de muncă care îți aduce nu doar un venit financiar sau doar stres, ci și fericire și împlinire.

Cum să analizezi ofertele și ce aspecte trebuie să iei în calcul

Cum să analizezi ofertele și ce aspecte trebuie să iei în calcul

Toți cei care au căutat vreodată un loc de muncă știu că procesul poate fi o provocare. Când ai multe opțiuni disponibile, poate fi dificil să știi care este oportunitatea potrivită. În această situație, este important să îți faci timp pentru a compara cele două oportunități și să iei în considerare toți factorii implicați înainte de a lua o decizie. 

Începe prin a-ți reaminti ce este important pentru tine la un loc de muncă și care sunt obiectivele tale profesionale pe termen lung.

De exemplu, îți dorești multă responsabilitate sau preferi să ai mai mult timp liber? Este important pentru tine să ai un bun echilibru între activitățile profesionale și cele private? Sau banii sunt mai importanți? 

Dacă ai ales să faci acest proces în scris, notează toate criteriile tale. Odată ce știi ce este important pentru tine, concentrează-te să identifici oportunitatea care corespunde acestor criterii.

Uită-te cu atenție la cele două oferte și compară-le una lângă cealaltă. Care sunt diferențele esențiale? Care sunt avantajele și dezavantajele fiecărui loc de muncă? Care dintre ele se potrivește mai bine cu abilitățile și experiența ta?

Gândește-te la culturile de companie ale fiecăruia dintre locurile de muncă pe care le analizezi. Sunt foarte diferite între ele? Dacă da, care cultură te atrage mai mult? 

Continuă să compari în detaliu cele două oportunități. 

Care companie oferă condiții mai bune? Dacă locuiești în apropierea uneia dintre companii, aceasta ar putea fi un alt factor important. 

Ce activități te interesează mai mult? Gândește-te ce șanse de dezvoltare în carieră ți-ar oferi fiecare job. S-ar putea să fii tentat să iei jobul cu salariul cel mai mare, dar acest lucru nu este întotdeauna cea mai bună alegere. 

Asigură-te că analizezi cu atenție toate avantajele și dezavantajele înainte de a lua o decizie. Ia în considerare nu doar pachetul de beneficii și politicile companiei, ci inclusiv timpul de navetă. Evaluează toți factorii și asigură-te că faci alegerea potrivită pentru tine, nu pentru altcineva.

După ce ai adunat toate datele, vei avea o idee clară despre ce loc de muncă ți se potrivește. Ascultă-ți instinctul, sunt șanse ca acesta să te conducă în direcția cea bună. Odată ce ai făcut o comparație detaliată, ia-ți timpul necesar pentru a medita asupra deciziei. Cântărirea în timp și cu calm a tuturor acestor aspecte te va ajuta să alegi locul de muncă potrivit pentru tine.

Dacă ești încă nesigur, este în regulă să iți iei timp pentru te vă gândi la decizia ta. În cele din urmă, cel mai important lucru este să te mulțumească alegerea pe care o faci.

ociezi salariul atunci când ai 2 oferte de angajare

Cum să negociezi salariul atunci când ai 2 oferte de angajare

Când ai două oferte de angajare, negocierea salariului poate fi o altă provocare. Pe de o parte, vrei să te asiguri că primești un salariu bun și pe de altă parte, nu vrei să riști să pierzi o ofertă dacă negocierile nu decurg cum ar trebui. Cum poți negocia în aceste condiții? 

Primul pas este să pui negocierile în perspectivă. Dacă una dintre ofertele de angajare este mult mai bună decât cealaltă, atunci negocierea salariului va fi mult mai simplă. Pe de altă parte, dacât ambele oferte sunt aproximativ la fel, negocierea va fi mai provocatoare. 

În orice caz, merită să încerci să negociezi un salariu mai bun pentru tine. În continuare îți prezentăm câteva sfaturi care te vor ajuta.

Înainte de a continua negocierile, examinează atent fiecare ofertă în sine și observă dacă se încadrează în termenii tăi generali de acceptare. Ține cont de multiplele variații de ofertă și sesiuni de negociere până la finalizarea procesului. 

Uneori, negocierile pot fi riscante. Dacă nu ești sigur că ai șanse solide în negociere, ar putea fi mai bine să accepți oferta pentru a vedea cum se va desfășura relația angajator-angajat. 

Există multe momente critice care intră în joc atunci când se negociază pachetul de angajare perfect, astfel încât este esențial să acorzi atenție la fiecare detaliu.

Negociază cu fiecare angajator pentru a ajunge la un numitor comun. Nu-ți fie teamă s-o faci, negocierea este o abilitate esențială în orice carieră!

Pune în balanță cele două oferte și identific-o pe cea care este mai avantajoasă pentru tine. Acest lucru te va ajuta să stabilești o bază pentru negocieri.

Pregătește-te să prezinți argumente solide pentru care meriți un anumit nivel salarial. Cercetează piața. Identifică plafoane salariale potrivite pentru activitățile pe care va urma să le faci și experiența pe care o ai.

Fii dispus să lupți pentru ceea ce meriți și fii convingător prin argumentele tale. Cu toate acestea, negociază într-un mod educat și calm, pentru a te asigura că rămâi în relații bune cu angajatorii.

Negocierea este o abilitate importantă și poți exersa înainte de a te angaja într-un proces real de negociere. Astfel, vei știi cum să acționezi pentru a obține cele mai bune rezultate!

ând este momentul potrivit să accepți o ofertă de angajare

Când este momentul potrivit să accepți o ofertă de angajare

Un moment potrivit pentru a accepta o ofertă de angajare depinde în mare măsură de negociere. 

Dacă ești capabil să negociezi un salariu mai bun, atunci ai putea aștepta până când ți se face o ofertă potrivită. 

Dacă există mai multe oferte de angajare pe masă, ia în considerare toate opțiunile și alege cea care te-ar avantaja cel mai mult. 

Nu este ușor să alegi între 2 oferte potrivite de angajare, mai ales când ambele locuri de muncă sunt bune. Ține cont, însă, de urmatoarele aspecte atunci când decizi: 

Ce te motivează cel mai mult la lucru? Care este locul ideal de muncă pentru tine? Care este beneficiul tău cel mai important dacă alegi un anumit job? 

Folosește răspunsurile la aceste întrebari ca ghid atunci când faci alegerea job-ului potrivit pentru tine și negociază pentru ce e important pentru tine.

În concluzie, este important să știi ce anume contează pentru tine la un job înainte să decizi între două oferte de angajare. Astfel vei putea să alegi care cel mai potrivit loc de muncă pentru tine și vei știi ce anume să negociezi atunci când va veni momentul.

Când vrei încă o ofertă potrivită de angajare, folosește-ți contul Jobby și scorul de compatibilitate. Îți va fi de ajutor în proces.