Înapoi

Cele mai bine plătite joburi

  • Reading time:16 min. de citit
În prezent, vizionați Cele mai bine plătite joburi

Joburile plătite bine au fost întotdeauna la mare căutare, însă pentru a găsi locul de muncă perfect pentru tine, trebuie să analizezi puțin piața ofertelor, să găsești compania potrivită și să aplici printr-o platformă de recrutare. Indiferent că tocmai ce ai ieșit de pe băncile școlii, ai nevoie de un venit în plus sau vrei să îți schimbi cu totul cariera este necesar să te documentezi înainte și să știi care sunt top joburi bine plătite.

Cuprins:

1. Joburi bine plătite – cum îți alegi locul de muncă?

2. Cele mai bine plătite joburi din România unde ai nevoie de studii superioare

3. Cele mai bine plătite meserii fără studii superioare

Cele mai bine plătite joburi

1. Joburi bine plătite – cum îți alegi locul de muncă?

Atunci când ești în căutarea unor joburi care se plătesc bine, trebuie să iei în considerare câteva aspecte care țin atât de nevoile tale salariale, cât și de dorințele pe care le ai în ceea ce privește cariera. De exemplu, un electrician poate să câștige la fel de mult ca o persoană care lucrează în domeniul IT, însă totul depinde de profesionalismul de care dai dovadă, de cât de mult te dedici și puțin de noroc.

Pentru a-ți alege un job bine plătit, gândește-te la domeniul în care vrei să activezi. În orice industrie poți face bani atâta timp cât ești serios și faci ceea ce îți place. Ia în considerare faptul că la început, dacă nu ai experiență, nu te poți aștepta la sume colosale, însă în timp ce avansezi, salariul poate crește considerabil.

Iată câteva sfaturi pentru a alege cele mai bune locuri de muncă

Găsește cel mai bun post – în funcție de experiența și abilitățile tale profesionale, poți să îți impui anumite pretenții, pentru a găsi acel loc de muncă mult mai apropiat de job-ul tău ideal. El trebuie să se potrivească obiectivelor pe care ți le-ai setat de-a lungul timpului și să te ajute să crești. Pentru a atinge următoare etapă în carieră, ai nevoie de o ofertă de muncă ce se pliază perfect pe ceea ce cauți.

Rămâi mereu activ în căutarea ta – indiferent că ai deja sau nu un loc de muncă, trebuie să fii la curent cu oportunitățile care pot apărea și să fii gata să profiți de ele. Astfel, poți apela la o platformă de recrutare, în cadrul căreia să îți creezi un cont și să completezi un CV online. Acesta va fi disponibil pentru acele companii care își doresc oameni cu abilitățile tale.

Gândește-te la jobul ideal pentru tine – pentru a găsi meserii bine plătite este necesar să te gândești care sunt plusurile și minusurile tale, ce tip de angajator ar fi perfect pentru stilul tău de lucru și ce poziții îți par atractive. De exemplu, te poți întreba ce ți-ar plăcea să eviți la următorul job, ce activități sunt satisfăcătoare pentru tine sau care este cultura organizațională pe placul tău. Compararea locurilor de muncă pe care le-ai avut până acum, te va ajuta să găsești avantaje și dezavantaje pe care le pot avea următoarele poziții. În cazul în care nu ai experiență de muncă, ia în considerare postul pe care ți-ar plăcea să lucrezi și dacă skill-urile tale sunt sau nu potrivite pentru el. De asemenea, descoperă ce îi lipsește jobului tău actual. Poate este vorba de insuficiente oportunități de avansare sau prea puțină libertate de implicare.

Cunoaște-ți valoarea – pentru a alege dintre cele mai bine plătite locuri de muncă, trebuie să știi și care este nivelul tău în domeniul în care activezi. De exemplu, poate ai o mulțime de idei gata să fie puse în practică, ești un lider înnăscut sau știi să faci lucruri pe care alții nu le pot face. Toate aceste plusuri vor ridica valoarea ta ca și angajat, iar în funcție de abilitățile tale poți cere un salariu mai mare.

Evaluează-ți abilitățile – dacă următorul loc de muncă mult visat presupune să ai cunoștințe pe care nu le deții încă sau nu le stăpânești pe deplin, gândește-te ce poți face pentru a deveni mai bun. Analizează dacă poți să încorporezi sau să construiești ceva pe baza skill-urilor pe care le ai deja. De asemenea, investește în dezvoltarea ta și în orice oportunități de formare.

33

2. Cele mai bine plătite joburi din România unde ai nevoie de studii superioare

Este binecunoscut faptul că o diplomă de licență te poate ajuta să îți găsești un loc de muncă mult mai ușor, în funcție de domeniul în care vrei să activezi.

Iată top 10 meserii bine plătite pentru cei cu studii superioare!

CONTROLOR DE TRAFIC AERIAN

Se află în top cele mai bine plătite meserii, pentru că este un job stresant. Controlorii de trafic aerian trebuie să asigure siguranța aeronavelor atât în aer, cât și pe sol, prin transmiterea unor date și informații vitale către piloți. Pentru a avea acest loc de muncă este obligatorie absolvirea unei școli din subordinea Administraţiei Române a Serviciilor de Trafic Aerian. Salariul poate ajunge până la 571.296 lei pe an.

INGINER PETROL și GAZE

Este un domeniu destul de strict, iar cei care vor să se bucure de posturi bine plătite, trebuie să urmeze o Facultate de Ingineria Petrolului și Gazelor. Chiar dacă denumirea poate să nu te atragă pentru început, acest job este unul bine cotat, care are nevoie de ingineri experimentați. Scopul lor este de a dezvolta tehnologiile care extrag petrolul și gazele din zăcămintele naturale. Salariul poate ajunge până la 232.800 lei pe an.

DOMENIUL IT

Indiferent de jobul pe care îl vei avea în acest domeniu, odată ce treci de nivelul junior, vei simți o creștere considerabilă a salariului. De exemplu, un Computer Hardware Engineer, se ocupă de crearea și testarea sistemelor unui computer și dezvoltarea circuitelor electronice. Acesta poate câștiga până la 136.942 de lei pe an. De asemenea, pozițiile de Full Stack Developer, Senior Data Scientist, sau Dezvoltator de Aplicații sunt printre cele mai bine plătite slujbe. Pentru a putea avea un astfel de job, ai nevoie de o facultate de profil, cum ar fi cea de informatică și matematică.

MEDIC

În principal există medici generaliști sau specialiști. Cei care fac parte din prima categorie au cunoștințe în mai multe domenii, iar atunci când diferite afecțiuni sunt mai dificile de tratat sau diagnosticat, vor redirecționa pacienții către medicii specialiști. Pentru a avea acest job trebuie să absolvi Facultatea de Medicină și să urmezi rezidențiatul, proces care poate dura până la 10 ani. În funcție de experiență, medicii pot să câștige 30.000 de lei net pe lună.

CONTABILITATE

În ultimii ani, acest domeniu a devenit extrem de stabil, iar salariile contabililor au crescut considerabil. Cei care practică această meserie, au absolvit o facultate cu profil de finanțe-bănci. O diplomă de economist este utilă și îți va deschide multe uși. Un director financiar poate câștiga chiar și 18.000 lei lunar, însă salariile medii se învârt în jur de 5.000 de lei pe lună.

DOMENIUL DE MARKETING

Specialiștii în marketing desfășoară diferite campanii de marketing, pentru ca firmele să își înțeleagă mai bine clienții și să ajungă mai repede la ei. Aceștia au mai multe atribuții, precum: optimizarea SEO, crearea de conținut, analizarea datelor de marketing, monitorizarea concurenței și multe altele, pentru a ajuta un brand să crească organic. Există mai multe job-uri care pot fi pe placul tău, precum: marketing assistant, brand manager, account manager, etc. În acest domeniu poți începe să lucrezi și fără studii superioare, însă dacă vrei să avansezi, ai nevoie de o diplomă obținută într-o facultate de profil. Salariile pot varia, de la 3.000 până la 14.000 de lei pe lună sau mai mult, în funcție de experiență.

RESURSE UMANE

Domeniul HR a fost și va fi întotdeauna unul în care este nevoie de personal. Un bun angajat trebuie să aibă cunoștințe de psihologie, sociologie sau administrarea afacerilor și o diplomă de licență corelată cu aceste domenii. Ca specialist în resurse umane te vei ocupa de angajări, necogieri, trainingul personalului și multe altele. Salariul pentru un debutant poate începe de la 2.657 de lei pe lună și poate depăși 6.400 de lei.

AVOCAT

Poți alege dintre: avocat penal, specializat în drept penal, avocat comercial în afaceri, avocat de muncă, expert în litigiile de muncă dintre companii și angajați sau avocat de familie, specializat în divorțuri și anulări ale căsătoriei. În funcție de jobul ales, un debutant poate începe de la aproximativ 5.000 de lei pe lună.

BANCHER

Un bancher se ocupă de cercetarea de piață, previziuni financiare, analiză a rapoartelor, interacționează cu diverși clienți, și multe altele. Pentru a avea un astfel de loc de muncă trebuie să urmezi o facultate cu profilul finanțe-bănci, iar dacă vrei să intri în categoria de joburi foarte bine plătite este necesară şi o diplomă de Master of Business Administration. Salariul mediu net este aproximativ 5.000 de lei pe lună.

INGINERIE ȘI PRODUCȚIE

Piața de automobile din România este una încă destul de dezvoltată și există o mulțime de firme care caută constant ingineri specializați. Dacă te pasionează domeniul auto și acest loc de muncă îți este pe plac, vei avea nevoie de o specializare în construcția de mașini pe care o poți obține în urma unei facultăți cu profil tehnic. Salariile unor ingineri la început de drum încep de la aproximativ 3.500 de lei pe lună și pot ajunge chiar și până la 2.000 de euro.

34

3. Cele mai bine plătite meserii fără studii superioare

În cazul în care nu ai studii superioare, cu siguranță te-ai întrebat care sunt joburile plătite pe care le poți încerca. Adevărul este că acestea sunt multe, pentru că forța de muncă pentru ele este foarte căutată în România, iar de aceea a ajuns să fie foarte bine plătită.

Iată top locuri de muncă bine plătite unde nu ai nevoie de studii superioare

BUCĂTAR

Un bucătar va fi întotdeauna o meserie căutată în care se poate câștiga foarte bine în funcție de nivelul de experiență și de specializare. Dacă nu ai cursuri în acest domeniu, poți începe de jos, însă vei avansa rapid și sigur dacă ești serios. Un debutant poate câștiga de la 2.500 de lei pe lună, iar odată cu avansarea în funcție poți câștiga mai mult de 5.700 de lei.

BARISTA

Să lucrezi în acest domeniu poate înseamna o activitate extrem de distractivă, care implică skill-uri de socializare și entertainment. În principiu, te vei ocupa cu prepararea băuturilor și poți chiar să prestezi servicii private la evenimente. Un barman poate câștiga de la 2.000 de lei până la 5.000 de lei pe lună sau chiar mai mult.

ASISTENT MEDICAL

Un asistent medical nu are nevoie de o diplomă de licență, însă trebuie să participe la cursurile unei școli profesionale. Atribuțiile acestui job nu sunt deloc puține și trebuie să fii o persoană care se implică în totalitate în munca depusă, însă și răsplata este pe măsură. Un asistent medical debutant poate câștiga în medie 3.000 de lei pe lună.

MECANIC AUTO

Nu foarte des găsești un mecanic pasionat de mașini, însă aceștia sunt cei mai apreciați și mai bine plătiți. Te poți specializa într-o anumită marcă sau componente, unde nu există multe persoane cu expertiză. Un mecanic poate să câștige în medie 2.412 lei net, însă la salariul final se vor adăuga bacșișuri și alte bonusuri.

ȘOFER DE TIR

Cei pasionați de mașini și de condus vor încerca această meserie, mai ales pentru că este una dintre cele mai bănoase joburi. De exemplu, șoferii de tir care fac curse interne, adică doar pe teritoriul României, pot câștiga 2.500-4.000 de lei pe lună, iar cei care fac drumuri internaționale câștigă și 3000 de euro.

Așadar, acestea sunt printre cele mai bine plătite joburi pe care le poți lua în considerare în căutarea ta. Nu uita că este important să fii mereu la curent cu noile oportunități de pe piață și să îți expui CV-ul în mediul online, pentru cât mai multă vizibilitate!

Descoperă locurile disponibile acum pe Jobby și aplică la cele care te interesează.

Sursa foto: Unsplash.com, Shutterstock.com